Last saturday ana ada cuba buat biskut seroja,..cadang nak buat masa anak saudara nak tunang 24/4/2010 nanti..so kena testing dulu le..just buat separuh adunan aje...
Browse ....surf..cari cara nak buat biskut ni..if seroja macam ana dok buat tu senang sikit..ni bentuk dia lain sikit..Jenuh gak dok perah otak macam mana nak bakar so that kelopak bunga tu tak terterap or jatuh bila biskut tu kita bakar....Still tak dapat solutions. Gamble aje..try laa buat just take the risk..YES..memang bila bakar.. kelopak tu jatuh!!!!!...FRUST giler..half way through....otak dah penat..so balance adunan..buat je macam bentuk biasa..just buat makan makan je...
Ana called the seller..ingat nak order aje for NADIA's engagement day nanti..tapi...so SAD...seller tu cakap..tak cover PENANG..she only covers negeri sembilan....sebab kena hand deliver...no courier...biskut hancur...ALAHAI....and dia cakap bakar guna acuan kon stand...
Anyway..sampai saat ini..ana masih lagi try to figure out how the cookies is made...and ada petua dari sorang forummer kata ..guna acuan yang berbentuk ..." satu bentuk macam cincin, kiri kanan ada kaki tinggi dalam 1 ke 2 inci. Biskut diletak dalam cincin (bahagian paling bawah) bukan bahagian kelopaknya".. Ana masih tak boleh nak imagine. HELP! HELP! ada siapa siapa boleh tolong imaginekan untuk ana tak???
No comments:
Post a Comment