Tuesday, January 19, 2010

Alat membuat Laksa

Dah lama tak update blog...dah bersawang.....ishhh.....teruk sawang....kalau setakat nak bersih dengan feather duster tak terbuang sawang ni...ni dah kena guna vacuum cleaner yang high power nyer....


My entry today sebab nak bubuh gambar alat membuat laksa....its not mine tapi MIL.....dia nak jual...(ada ke yang berminat????) . Berat tau.!!! Diperbuat dari tembaga...kalau dah tembaga ni memang laa berat kan...according to my husband berat alat ni aroung 8 - 10 kg... Ana sendiri tak penah tengok mesin ni. Dok balik kampung kat Kuala pun MIL tak penah tunjuk.ye laaa mana nak tunjuk...sebab before this tak tau pun keujudan mesin ni...ada gak husband dok cerita yang masa dia muda dia dok mesin laksa sendiri...Masa tu ana dok imagine mesin yang batu..macam mesin tepung tu...yang diperbuat dari batu...MIL nak jual sebab sekarang dah tak ada siapa nak guna ... beli je laksa yang dah siap...FIL pun dah tak ada...and MIL jarang stay kat kampung....daripada tak guna baik dijual.....

6 comments:

Mohd Saufi said...

Ada lagi ke ?
Kalau masih nak di jual, brp harganya.
Boleh hantar info ke saufi.hussain@yahoo.com ?

Nasilemak cilibilis said...

salam ... dah jual ke kebok laksa?
kalu belum sms harga ke 0174077612

anwar ghazali said...

Barang masih elok dgn harga $1000

anwar ghazali said...

Barang masih elok dgn harga $1000

Siku Api Siku Balik said...

masih ada lg x kebok ni? boleh tahu berapa harga

Siku Api Siku Balik said...

masih ada lg x kebok ni? boleh tahu berapa harga