Wednesday, March 18, 2009

Sarung Bantal



Pernah tengok tak sarung bantal sulam macam ni. Jenis sulaman macam ni memang terkenal masa zaman dulu-dulu dan masa dulu if buat sarung batal sulam macam ni....dia orang cabut benang. Sarung bantal ni my mom yang buat...Ana tak buat laa benda benda mcm ni...jemu! Ana just buat tanda kat kain tu je.....Orang tua-tua kalau buat memang teliti..Mak malas nak cabut so dia buat mcm sarang labah-labah....cantik..cantik!....tambahan pula mak buat warna purple..ishhh menggoda tul laaa.....

2 comments:

Pinchesska said...

salam ana....sulammmm..i likee... rajin yr mom kan...leceh juga nk menyulam ni..byk rangka kena buat dulu...but color tu mmg cun..Sama mcm my mom. most of sarung bantal kat rumah mak bersulam...she tak pernah suruh pn girls dia belajar..ekekeke...tetiba lak nostalgia kat cerita dolu2...

Haslinda Hashim said...

saya berminat nak belajar sulam labah-labah..boleh ke bagi step step dia